Troels Rosted
Content Director
Vi har gennemgået den københavnske madscene for de mere ukendte perler. Her er tre ukendte underdogs, som burde modtage en Michelin stjerne d. 27 maj, når Michelin-gallaen afholdes i Helsinki, og den nye udgave af The Michelin Guide Nordic Countries 2024 præsenteres.
I Skt. Peders Stræde, i hjertet af København, finder du Vækst. Et spisested omringet af levende planter og dæmpet lys, der skaber en illusion af en evig sommeraften. Her bliver friske, nordiske ingredienser forenet i retter, der både hylder grøntsager og det bedste fra havet og land. En oplevelse for syns og smagssansen, og hvor omgivelserne gør, at man føler, man er “ude”, selvom man er “inde”.
Foto: Restaurant Vækst
I det tidligere gamle apotek på Nørre Farimagsgade finder du Ark som tilbyder en helt vegansk menu med rødder i lokale og selvdyrkede ingredienser. Restauranten fremviser en fusion af nordisk og japansk madkunst. Ark beviser, at plantebaseret mad også kan være gourmet.
Foto: Restaurant Ark – Zane Kraujina
Tæt på Nørreport ligger Selma, en restaurant dedikeret til moderne fortolkninger af det klassiske danske smørrebrød. Om dagen serveres luksuriøst smørrebrød, og om aftenen skiftes til deleretter baseret på hjemmebagt rugbrød. Atmosfæren er uformel, og maden er både traditionel og innovativ.
Foto: Restaurant Selma