5 nye spisesteder vi glæder os til i 2024

... Det sker der på den Københavnske restaurantscene i foråret 2024

Liva Helio

Food Editor

København er en af verdens absolutte gastrohovedstader. Hver eneste måned er vi så heldige, at det myldrer med nye, fantastiske spisesteder.

Vores madredaktør Liva guider dig til de splinternye spisesteder, vi glæder os allermest til i foråret 2024 på Spis i Byens redaktion. Fra indisk fra bearnaise-kongen, Mikkellers nyeste skud på stammen og en hypet fine dining-oplevelse i i det gamle krudthus på Holmen. 

Nr. 1

Ritta

Det lyder måske pæredansk, men i virkeligheden er rice-and-curry-konceptet det nyeste skud på stammen hos bearnaise-kongen Rasmus Oubæks imperium, der tæller burgere fra Jagger og surdejspizzaer fra Otto.

Ritta åbner i løbet af marts måned, og her kommer du til at kunne finde autentiske karryretter fra Indien, Bangladesh, Indonesien m.m. Og mon ikke kvaliteten kommer til at ramme de tårnhøje take away-standarder, som man kender det fra resten af Oubæks bikse?

Ritta
Hvor: Vesterbrogade 48, 1620 København V
Hvornår: Åbner til marts

Nr. 2

Cinco

Aarhus har i lang tid kunnet nyde godt af det latinamerikanske social dining-koncept Cinco. Og til foråret bliver glæden også københavnerne forundt.

Holdet bag åbner nemlig deres anden restaurant på summende Vesterbrogade 22. marts. Her kommer man til at kunne komme hinanden ved med alt det bedste, de latinamerikanske køkkener har at byde på – krydret med forfinede teknikker fra molekylærgastronomien som dehydrering, sfærer og noget så vildt som baconpopcorn.  

Cinco
Hvor: Vesterbrogade 35, 1620 København V
Hvornår: åbner 22. marts

Nr. 3

Aure

De har godt nok allerede slået dørene op her i det spæde forår, men åbningen af fine dining-restauranten Aure er noget, vi har været så spændte på, at vi ikke kunne lade være med at tage dem med på denne liste.

I det historiske krudthus på Holmen i København har Nicky Arentsen, hvis baggrund næsten tæller flere Michelin-stjerner, end vi kan, åbnet et ambitiøst projekt med tasting menuer, fisk, skaldyr, vildt i sæson og spændende smagssammensætninger. Mon ikke de bejler til en stjerne til samlingen ved Michelin-uddelingen i 2025?

Restaurant Aure
Hvor: Krudtløbsvej 8, 1439 København K
Hvornår: åbnede 6. marts

Foto: Restaurant Aure

Nr. 4

Mikkeller Færgekroen (Tivoli)

Under sloganet ’Traditionel krostemning – moderne øl’ åbner Københavns velsagtens mest succesfulde specialølsbryggeri op i vores alle sammens Tivoli.

Mikkeller er selvfølgelig kendt verden over for deres fremragende håndværksøl, men deres mange restauranter herhjemme, der parrer øl og virkelig velsmagende mad, er også et shout out værd. Nyeste skud på stammen åbner op i den historiske Færgekro i Tivoli, og vi kan ikke vente til at kunne få noget virkelig velsmagende, traditionel dansk mad i den ikoniske forlystelsespark.

Mikkeller Færgekroen
Hvor: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V
Hvornår: åbner 22. marts

Nr. 5

Alouette (genåbning)

Da Michelin-restauranten Alouette åbnede tilbage i 2018, blev de hurtigt kendt for deres noget specielle lokation. De var de første herhjemme til at servere fine dining i en graffitifyldt baggård på Islands Brygge.

Sidste år annoncerede de, at teltpælene skulle rykkes op, og det er stadig mysterieomgærdet, hvor den frække lillebror i Michelin-land har tænkt sig at åbne i 2024. Indtil videre ved vi blot, at det er i historiske lokaler i centrum af København – men vi holder øje!

Restaurant Alouette
Hvor: ??
Hvornår: åbner i 2. kvartal af 2024

Foto: Alouette

Er du nysgerrig?